Политика на колачиња

Политика на колачиња на www.ninabox.mk 


Што се колачињата (cookies)?


Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата. Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“.


Каков тип на колачиња може да се користат?


Постојаните колачиња (cookies) -остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот до датумот на истекување или додека не ги избришете од вашиот пребарувач/уред


Привременитесе бришат штом го затворите интернет пребарувачот.


Колачињата можат да припаѓаат на:


1.     Веб страната/домеинот кој го посетувате и


2.     Од трети страни/доемини кои не се во сопственост на домеинот кои го користите.


Напомена: ninabox.mk Не одговара за начинот на користење на колачиањата поставени од трети страни и за истите треба да ја прочитате политиката на користење на колачињата за домеинот на кои припаѓаат


Во однос на целта за кои се користат колачињата можат да бидат:


1.     Неопходни – кои се неопходни за функционирање на веб странта и истиот да биде целосно употреблив и без истите не би работела страната.


2.     Функционални – се користат за идентификување и зачувуавање на префернците на корисникот од претходните посети (јазик, фонт, држава и сл)


3.     Перфоманси – се користат за да се разберат и анализираат клучните перфоманси на стараната кои помагаат во овозможувањето на подбор корисничко искуство


4.     Аналитика – се користат да се разбере како корисникот ја користи веб странта и помагаат во собирањето на податоци за метрики како број на посети, стапка на напуштање, сообраќај и сл.


5.     Маркетинг -  се користат за да се овозможи таргетирао рекламирање и маркетинг на посетителите. Овие податоции се користата за пласирање на релевантни реклами и информации за посетителите.


6.     Други -  се колачиња кои се собираат за статистички и аналитички причини меѓутоа не се категоризирани сеуште.


 


Дали може да не дозволам собирање на податоците и да ги избришам истите?


 


Да, согласно законот за ГДПР секоја веб страна треба при посетата на истата да објави дисклејмер/информација за типот на колачиња кои ги собира и можност за менаџирање кои колачиња ги прифаќате а кои не.


Исто така, преку сетирање на пребарувачите можете да ги сетирате вашите префернции за типот на колачињата кои ги прифаќате како и да ги избришите колачињата кои во моментот се складирани во вашиот уред.


 


Кои колачиња ги користи ninabox.mk


Согласно законската обврска ги објавуваме колачињата кои ги користиме на нашата веб страна, од наша страна и од страна на трети лица , нивниот назив, цел, сопственост и времетраење


 


Колачиња во сопственост на Prodavnici.mk
Име на колачетoПоставено одЦелВреметраењePHPSESSID ninabox.mk


 

 неопходни привремено


      


Колачиња поставени на ninabox.mk поставени од трети страни:


Колачиња во сопственост наninabox.mk
Име на колачетoПоставено одЦелВреметраењe_gaGoogle Analyticsстатистика

 2 години


 

 _fbpFacebookмаркетинг 3 месеци


  


 


 


 


За сите дополнителни информации, проблеми и прашања исконтактирајте не на contact@ninabox.mk

0 ден.
0